Dit voorwerp verdient een beetje uitleg:

Deze vrucht behoort tot de familie van de “cucurbitacees” (komkommers, courgettes,…) en wordt verbouwd op de Hongaarse wijngaarden. Er worden gaatjes aan beide uiteindes gemaakt, daarna wordt de vrucht leeg gemaakt en gedroogd. In oude Hongaarse dorpen wordt het gebruikt om wijn uit een ton te halen, als een pipet. Dat gaat als volgt: de kant met het kleinste gaatje gaat in een vat en men zuigt als het ware de wijn op. Daarna door de bovenkant af te dichten met je vinger, blijft de wijn in de vrucht. Nu hoeft men alleen nog de vinger van de top te nemen om de wijn in een karaf of in de wijnglazen te gieten. In Hongarije wordt het een dief-courgette genoemd.

 

This item needs a bit of explanation:

This fruit belongs to the family of cucurbitaceous (marrows, zucchinis, pumpkins) and is cultivated in the Hungarian vineyards. It is perforated at both ends, emptied and dried. It is used in the villages to take  wine out of a barrel. The process is as follows: one puts the narrowest end in a barrel and sucks up the wine. Then, by plugging the upper hole, the wine is maintained inside. Then it’s nothing more than to remove your finger from the upper hole to poor the wine into a carafe or glasses. The Hungarians call it the thief-zucchini .